Bebekler Kaç Saatte Bir Emzirilir?

Bebekler kaç saatte bir emzirilir? Sorusunun yanıtı, her bebek için farklılık gösterebiliyor. Çünkü emzirme sıklığının belirlenmesinde; bebeğin kilosu, yaşı, beslenme alışkanlıkları gibi pek çok faktör etkili oluyor.

Peki; bebeklerde emzirme sıklığı ne olmalı? Doğru emzirmek için nelere dikkat edilmeli? Öğrenmek için doğru yerdesiniz.

Bebeklerde Emzirme Düzeni Nasıl Olmalı?

Doğal bir süreç olan emzirme döneminde gaz, kolik sancısı ve benzeri problemlerle karşılaşılabiliyor. Bu süreci daha kolay atlatmak için istikrarlı bir emzirme düzeni sağlamak önem taşıyor.

Öncelikle; bebekler kaç saatte bir emzirilir? Sorusundan başlayacak olursak, şunu söyleyebiliriz:

Pek çok kişi, 2-3 saatte bir emzirmeyi öneriyor. Fakat bu, genelgeçer bir kural değil ve yanlış. Dünya Sağlık Örgütü, ilk 6 ay boyunca bebeği günde 10-12 defa emzirmeyi tavsiye ediyor. Buna göre ilk 6 aylık dönemde 1,5-2 saat ara ile emzirmek daha doğru bir davranış.

Tabii ki bebeğin açlık ve tokluk sinyallerini iyi okumak, emmek istemediği halde zorlamamak da oldukça önemli. Beslenme düzeni sürekli değişebildiği için, bugün uyguladığınız yöntem ertesi gün işe yaramayabilir.

Bebeği Kaç Saatte Bir Emzirmek Gerekir?

Bütün gıda ihtiyacını anne sütünden karşılayan bebeklerin yeterince doymaları ve beslenebilmeleri için emzirme aralığını uzun tutmamak gerekiyor. Uzmanların ifadesine göre; yenidoğan midesi, anne sütünü yaklaşık 90 dakika içerisinde sindiriyor. Bu da bebeğin, bir buçuk yahut iki saat sonra yeniden emmeye hazır olacağı anlamına geliyor.

Bununla birlikte, yenidoğanların memeyi tam boşaltamadan yorulması ve daha çok emmesi gerekirken, az süt alması da mümkün. İşte emme sıklığını 1,5 veya 2 saatte bir olacak şekilde ayarlamak bu nedenle de önem taşıyor.

Bebek Ağladıkça Emzirmek Doğru mu?

Bebekler kaç saatte bir emzirilir? Sorusunun cevabında belirtmiş olduğumuz zaman aralığını her ağladığında esnetmeyin. Bu, doğru bir hareket olmayacaktır.

Bebeğiniz ağlıyorken zaten emmek istemeyebilir çünkü yeterince stres altındadır. Yapmanız gereken şey; önce onu sakinleştirmek, ardından memeyi teklif etmektir.

Bebeğin Emmek İsteyip İstemediği Nasıl Anlaşılır?

Bebekler karnının aç olduğunu birtakım sinyallerle haber veriyor. Onlardan birkaçını şöyle ifade edebiliriz:

  • Mırıldanma,
  • Ağlama,
  • Ağzını açma,
  • Yalanma, bir şeyleri emme,
  • Dil çıkarma vb.

İşte bu gibi davranışlar ışığında, bebekler ne zaman emzirilmeli? Sorusunu kendiniz cevaplayabilirsiniz. Açlık belirtileri başladığında bebeğinizi emzirmelisiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş: